OVER DE WONING

 

Net ten oosten van het traditionele dorp Calvinet wordt het pand benaderd vanaf een klein landweggetje dat net voorbij het huis eindigt. Eenmaal aangekomen bij de woning wordt u geconfronteerd met de aanblik van een zeer aantrekkelijk huis in Auvergnat-stijl, omgeven door tuinen en bossen met een verreikend uitzicht op het omringende landschap en de overkant van de Lot-vallei in de verte. Het huis, met accommodatie op twee niveaus, is ideaal gelegen in de tuin, die in totaal ongeveer 2.500 vierkante meter beslaat. Er is weidegrond en een klein bosgebied op de zuidelijke grens van het pand, waardoor er nog eens 6.500 vierkante meter grond beschikbaar is. Deze weide wordt momenteel gebruikt en onderhouden door een lokale boer als bron van hooi.

 

  • Aantrekkelijk vrijstaand huis met vier slaapkamers

  • Dubbele beglazing (DPE tba, GES tba)

  • Oliegestookte centrale verwarming

  • Totale bewoonbare oppervlakte 131 vierkante meter (1.410 vierkante voet)

  • Heerlijke afgelegen ligging op het platteland

  • Tuin op het zuiden van 2.500 vierkante meter.

  • Septische tankafval- en afvoersysteem.

  • Werkende bron voor het besproeien van de tuin

  • Taxe Fonciere (onroerende voorheffing) bedraagt 832 EUR per jaar.

GRONDVLOER

 

De begane grond van het huis biedt een keuken, een grote woon-eetkamer, twee tweepersoonskamers, een en-suite badkamer met douche en een badkamer.

IMG_8219_Snapseed.jpg

Keuken - 3,9 m x 3,6 m - een goed uitgeruste keuken met een scala aan onder- en bovenkasten, werkbladen en een nuttig eiland.

 

De inbouwapparatuur is inbegrepen.

 

De keuken is open en leidt naar de grote woon-eetkamer.

 

Eetkamer - 5,0 m x 3,8 m - een grote, lichte en luchtige kamer op het westen, perfect om te vermaken. Een trap vanuit het eetgedeelte leidt naar de slaapkamers op de tweede verdieping.

 

Zithoek - 3,9 m x 3,8 m - een mooi formaat kamer op het oosten, uitgerust met een zeer efficiënte houtkachel. Een deur leidt vanuit de woonkamer naar de en-suite slaapkamer.

Slaapkamer 1 - 3,8 m x 3,8 m - een lichte en luchtige tweepersoonskamer met uitzicht op de tuin.

 

En-Suite Douchekamer - 3,8 m x 1,2 m - een recentelijk geïnstalleerde en-suite met toilet, wastafel en dubbele douche.

 

Een andere deur leidt van de woonkamer naar het bijgebouw van het huis.

 

Bijlage Hal - 3,5 m x 2,3 m - een lichte inkomhal met een deur naar de tuin en een halve trap naar de tweede slaapkamer.

 

Slaapkamer 2 - 5,6 m x 3,6 m - een grote, lichte en luchtige tweepersoonskamer met uitzicht op de tuin en het landschap daarbuiten. Vanuit deze slaapkamer is er directe toegang tot het grote terrasbalkon.

 

Familie Badkamer - 2,4 m x 1,9 m - een recentelijk geïnstalleerde badkamer met toilet, wastafel en bad met douche over.

Begin van de pagina

EERSTE VLOER

Een gesloten houten trap vanuit het open woongedeelte leidt naar de eerste verdieping waar zich twee tweepersoonsslaapkamers en een grote zolderruimte bevinden.

Slaapkamer 3 - 4,7 m x 3,8 m - een goed geproportioneerde tweepersoonskamer met inbouwkasten, met uitzicht op de tuin.

 

Slaapkamer 4 - 4,7 m x 2,9 m - een lichte en luchtige tweepersoonskamer met uitzicht op de tuin. Een kleine afgesloten trap komt van deze slaapkamer en gaat naar de zolder,

 

Zolderruimte - 8,3 m x 5,3 m - een grote en lichte zolderruimte met een raam, verlichting, een stroomvoorziening. De zolderruimte is gelijkvloers en zeer goed geïsoleerd.

 

Loft Area - 7,7 m x 3,9 m - er is ook een grote en nuttige boarded loft boven de master bedroom en de lounge alleen toegankelijk vanaf de buitenkant.

Begin van de pagina

IMG_8244_Snapseed.jpg

TUIN

 

Als u het terrein vanaf de rijbaan nadert, komt u binnen via een eigen oprit die u naar het huis en de hoofdtuin brengt. Er is voldoende parkeergelegenheid voor meerdere auto's, zowel op de oprit als op de parkeerplaats naast het huis.

 

De op het zuiden gelegen tuin omringt het huis aan alle kanten, waarbij het hele perceel is omgeven door hekken en hagen. De hoofdtuin van zo'n 2.500 vierkante meter is gemakkelijk te onderhouden, vlak en grotendeels aan het gazon gelegd. Er zijn een aantal volwassen exemplaren bomen, struiken en kleine borders en een aantal zeer grote en indrukwekkende keien, een natuurlijk kenmerk uit een zeer ver, geologisch verleden.

 

Voorbij de zuidgrens van de tuin ligt een groter gebied met weide- en bosgrond. De weide wordt momenteel door een lokale boer gebruikt voor het maken van hooi, maar dit kan desgewenst ook geheel of gedeeltelijk in de hoofdtuin worden opgenomen. De totale oppervlakte die bij het huis hoort is ongeveer 9.000 vierkante meter.

IMG_8304_Snapseed.jpg

In de tuin is een functionerende waterput met een werkende pompinstallatie. Hoewel het water niet geschikt is om zonder behandeling te drinken, is de put een nuttige bron voor het wassen van de auto en het besproeien van de tuin.

 

Het ondergrondse zwembad is omgeven door een groot, betegeld zonnedek met een ononderbroken uitzicht op het landschap. Het zwembad is 7,3 m x 3,7 m. Het zwembad is dit jaar voorzien van een nieuwe liner en een kinderveilige afdekking.

 

Het grote, op het zuiden gelegen Terras Balkon - 5,0 m x 3,5 m - toegankelijk vanuit Slaapkamer 2 is ook toegankelijk vanuit de tuin.

 

Begin van de pagina

BUITENBOUWEN

 

Deze tuin is niet alleen groot en mooi ontwikkeld, maar biedt ook een aantal bijgebouwen met zoveel opbergruimte als u waarschijnlijk ooit nodig zou hebben.

Werkplaats - 5,4 m x 3,3 m - links van het huis wordt deze voormalige garage nu gebruikt als werkplaats, de stookruimte en voor de centrale brandstofopslag. Verlichting en elektriciteit is geïnstalleerd

 

Garage - 5,5 m x 3,5 m - een ruime garage gevonden aan de rechterkant van het huis. Verlichting en elektriciteit is geïnstalleerd.

 

Grot / kelder - 4,7 m x 4,0 m - de voormalige grot van het huis is nu een nuttige en koele ruimte voor opslag, vooral geschikt voor wijn. De toegang tot de grot is vanuit de garage.

 

Tuinschuur - 4,0 m x 3,0 m - een grote, metalen schuur is te vinden op de zuidelijke rand van de tuin. De huidige eigenaren gebruiken deze grote ruimte voor de opslag van houtblokken.

IMG_8278_Snapseed.jpg

Kennels/Store - 5,6 m x 4,4 m - een voormalige kennels biedt een grote opslagruimte met twee compartimenten die desgewenst voor hun oorspronkelijke doel kunnen worden gebruikt. Het gebied rond de winkel is omheind waardoor er een veilig pond voor dat doel ontstaat.

Begin van de pagina

 
 
 
 
IMG_2443_Snapseed.jpg