WELKOM BIJ ONS THUIS IN CALVINET

Het huis ligt in een regio in Frankrijk die bekend staat als La Châtaigneraie, een prachtig gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid; een gemengd landschap van bergketens, bossen, meren en rivieren, glooiend landschap, valleien en steile kloven in het uiterste zuidwesten van de regio Auvergne-Rhone-Alpes, dicht bij de valleien van de Rivers Lot en Truyere en de spectaculaire bergen van de Auvergne en de Aubrac. Het is inderdaad een van de mooiste regio's van Frankrijk.

 

La Châtagneraie is in het verre verleden relatief geïsoleerd geweest van een groot deel van de rest van Frankrijk door een gebrek aan moderne wegen en luchtverbindingen. Door de uitgebreide verbetering van het wegennet is dit prachtige landschap nu in een dagrit vanuit Groot-Brittannië goed bereikbaar.

 

Met de beschikbaarheid van goedkope vluchten van Ryanair en EasyJet zijn zowel korte onderbrekingen van enkele dagen als lange zomerverblijven of langdurig wonen haalbaar met reistijd op slechts enkele uren van huis. U kunt ook met de trein reizen vanuit Groot-Brittannië en aankomen op het station van Aurillac, op slechts 35 km afstand van het huis.

 

Het nabijgelegen dorp Calvinet ligt op een gemakkelijke en vlakke tien minuten lopen van het huis. Hier vindt u alles wat u nodig heeft voor uw dagelijkse leven, inclusief een bekroond restaurant, een café/bar, een bakker, een kruidenier, een apotheek, een garage, een groot, modern gezondheidscentrum, artsen en een tandarts. Het dorp heeft ook een basisschool.

 

Aurillac, de belangrijkste stad van de Cantal is binnen 30 minuten met de auto en Rodez, de belangrijkste stad van de Aveyron binnen een uur met de auto. Dit zijn de grootste winkelcentra in de omgeving waar u alles kunt kopen wat u nodig heeft voor uw leven in Frankrijk. 

De woning

Ons huis ligt in de buurt van het dorp Calvinet in het zuidwesten van de regio Auvergne-Rhone-Alpes, maar binnen twintig minuten naar het zuiden kunt u in het noorden van de regio Occitanie zijn. Het huis heeft een zeer privé ligging op het platteland met een prachtig panoramisch uitzicht op dit mooiste gebied van Frankrijk. Het huis is te bereiken via een klein landweggetje dat net buiten het terrein eindigt.

 

Dit huis heeft een zekere Auvergnat-stijl, maar is, naar lokale maatstaven, vrij modern omdat het in het midden van de vorige eeuw is gebouwd. Het huis werd later uitgebreid in de jaren '80 door de toevoeging van een twee verdiepingen tellende aanbouw, die over het geheel genomen een grote en zeer aanpasbare familieaccommodatie biedt.

IMG_8433_Snapseed.jpg

Het huis wordt centraal verwarmd door een efficiënt oliegestookt systeem met radiatoren in alle kamers. Dit wordt aangevuld met een grote houtkachel in de hoofdwoonkamer.

 

De woning is zeer goed geïsoleerd en is volledig voorzien van dubbel glas.

 

De begane grond van het huis bestaat uit een goed uitgeruste en moderne keuken, een grote woon/eetkamer en een tweepersoonsslaapkamer met een nieuwe en-suite badkamer met douche.

 

Het bijgebouw biedt een nieuwe badkamer en een andere grote tweepersoonsslaapkamer met toegang tot een mooi, op het zuiden gelegen balkonterras.

De dependance kan worden afgescheiden van de rest van het huis en kan worden gebruikt als een zelfstandige eenheid voor bed and breakfast als een huis met een bedrijf iets is dat de koper aanspreekt.

 

Een gesloten houten trap leidt van de woonkamer naar de eerste verdieping van het huis, waar nog twee tweepersoonskamers zijn. Een gesloten trap leidt van een slaapkamer naar de zolder van het huis, een groot vloeroppervlak dat perfect geschikt is voor opslag.

 

Het huis is aan alle kanten omgeven door een grote, vlakke en gemakkelijk te onderhouden tuin. De tuin is voornamelijk aangelegd in gazon maar heeft een aantal volwassen bomen, struiken en bloemenborders. Naast de tuin is er ook een stukje weiland en een klein bos. Er zijn een aantal bijgebouwen waaronder een garage, werkplaats, houtwerkplaats en stenen kennels. Voor de warme zomerdagen is er een zwembad en een zonnedek.

Begin van de pagina

Het platteland

 

Het landschap rondom het huis is een heerlijke mix van valleizicht, golvende velden en bos. Dichte oude bossen van kastanje, eiken, beuken, pijnbomen en steile rivierkloven maken plotseling plaats voor zachte, glooiende weiden en vormen zo een van de mooiste landschappen van Frankrijk. Herten en zwijnen zwerven af en toe door de omringende velden en bossen, waar ook veel andere kleinere dieren en vogels leven.

 

Het is fascinerend om de aard van het plattelandsleven op het platteland te observeren. U kunt een lonende tijd doorbrengen met het verkennen van La Châtaigneraie te voet. Er zijn veel gemarkeerde wandelpaden, gecodeerd volgens de wandeltijd, die u uiteindelijk terugbrengen naar het vertrekpunt. Het huis ligt in de buurt van een van deze routes, die u langs boerderijen naar boven brengt in een dicht bos en een open uitzicht over dit prachtige landschap. Het lokale landschap en zelfs de hele Cantal biedt een prachtig onderwerp voor fotografie en schilderkunst.

 

Hoewel het platteland prachtig is, is er nog zoveel meer te zien en te doen. De pelgrimsroute naar Santiago de Compostela loopt in de buurt op weg naar Conques, een middeleeuwse pelgrimsplaats en een van de bekendste van de Plus Beaux Villages de France. Gelijkaardige middeleeuwse plaatsen zijn te vinden op een gemakkelijke afstand van Calvinet, zoals Salers, Estaing, Saint-Cirq-Lapopie, Cordes-sur-Ciel, Najac en Belcastel.

 

De nabijgelegen rivieren de Lot, de Truyere en de Doudou bieden volop mogelijkheden om te zwemmen, te vissen, te peddelen en te kanoën. De valleien en de omliggende gebieden zijn erg populair bij fietsers. Er zijn prachtige wandelingen in de directe omgeving van Calvinet, maar als u verder weg wilt gaan dan zijn de bergketen van de Monts de Cantal en het hoogland plateau van de Aubrac binnen handbereik.

Begin van de pagina

 

Het weer

 

Het weer tijdens de zomermaanden is over het algemeen zonnig met temperaturen die in juli en augustus de lage 30's bereiken. Periodes van echt warm weer worden vaak onderbroken door onweersbuien, soms met spectaculaire bliksemschichten en stortregens. Maar deze stormen duren niet lang en de dagen die volgen zijn weer rustig en zonnig. Hoewel de temperaturen vrij hoog kunnen zijn, is de atmosfeer zelden vochtig.

 

De dagen in de late herfst zijn minder voorspelbaar dan in de zomermaanden. U kunt echter zeker zijn van warm, zonnig weer en u kunt nog steeds genieten van maaltijden in de buitenlucht. In het derde weekend van oktober wordt de kastanje gevierd op de Foire de la Châtagneraie in Mourjou, in de buurt.

 

De wintertijd opent een heel nieuw werkterrein in de Monts du Cantal en de Aubrac. Op iets meer dan een uur rijden bieden deze gebieden de mogelijkheid om te alpineskiën, snowboarden, langlaufen, skitochten te maken en op sneeuwschoenen te wandelen in het hooggebergte. De sneeuwcondities die geschikt zijn voor deze activiteiten beginnen zich halverwege december te ontwikkelen en zijn nog steeds mogelijk tot eind maart. De meest betrouwbare tijd voor de wintersport is eind januari en de hele maand februari.

Begin van de pagina